Eerste Communie

“Mag het ietsje meer zijn?” Dat was het algemene gevoel bij onze zoektocht naar een passende en kindvriendelijke voorbereiding? Als er teveel in de lucht blijft hangen, kunnen we niet doordringen tot de kern van de Eucharistie en daar gaat het toch om als we kinderen willen voorbereiden op hun eerste communie, waarvan we hopen, dat het niet “de laatste communie” is.
Voor een goede voorbereiding zijn een paar dingen heel belangrijk:
Ouders maken een bewuste keuze, als ze hun kinderen laten deelnemen aan de voorbereiding op de eerste communie en laten ook daadwerkelijk blijken, dat ze achter hun keuze staan. De voorbereiding heeft wat ons betreft dan ook geen vrijblijvend karakter.
Ouders zijn bereid om, als de situatie er zich toe leent, met hun kinderen in gesprek te raken over hun geloofservaring. Een aantal thuisopdrachten geeft daartoe unieke kansen.
Met “Blijf dit doen” hebben we een traject gekozen wat aan deze doelstellingen kan voldoen.
Wij hopen ook, dat een goede voorbereiding kinderen zal stimuleren om “door te gaan” als de eerste communie achter de rug is, om “levende stenen” te worden, die onze parochie kunnen dragen in de toekomst.
De eerste communievieringen zijn gepland op:
Schijndel: H. Servatius:
Zondag 12 en/of 19 mei 2019: 11.30 uur
Den Dungen: H. Jacobus de Meerdere:
Zondag 19 mei 2019 10.00 uur
Gemonde: H.Lambertus:
Hemelvaartsdag 30 mei 2019 10.00 uur
St. Michielsgestel: H. Michaël:
Zondag 2 juni 2019 11.00 uur

We willen komend jaar niet alleen de kinderen verwelkomen in de kerk, maar we stellen ook u als ouders in de gelegenheid om uw geloof wat op te frissen. Daarom nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan een tweetal informatieve bijeenkomsten op de pastorie van de desbetreffende kerklocatie.
Thema’s: “De Naam” en elkaar ontmoeten.
“Blij dit doen” en uitleg van de Eucharistie.
Infoavonden:
• Schijndel: 26 september