Vormsel

"Geloven in je leven”.  Samen op weg naar het Vormsel.

Hallo …

Daar gaan we dan … op weg naar een feest.
Jij en vele anderen van groep acht.
We gaan vieren, dat je de basisschool op het einde van dit schooljaar gaat verlaten,
een nieuw avontuur tegemoet.
We gaan vieren, dat veel mensen jou geholpen hebben in de afgelopen jaren.
Ze hebben jou gevormd, in vorm gebracht, gemaakt tot wie je nu bent.
We staan er even bij stil, want er is reden genoeg om dankbaar te zijn en dat samen
uit te zingen.
Je mag, voordat je gaat deelnemen aan de voorbereiding op het vormsel, samen met je ouders even nadenken over twee vragen:
Ben je gemotiveerd om met je leeftijdsgenoten een aantal stappen af te leggen op weg naar het Vormsel? Dat vraagt om de nodige discipline. Het sacrament van het Vormsel, dat je gaat ontvangen, is namelijk geen eindstation, maar een bewuste stap voorwaarts in je groei naar volwassenheid.
Je mag die vraag ook aan je ouders voorleggen: Zijn jullie bereid om met ons in gesprek te raken over je eigen geloofservaringen. De voorbereiding op je Vormsel staat of valt met ieders inzet. Staan alle neuzen in de goede richting, dan word je samen gevormd en kan deze voorbereiding heel verrijkend zijn.
 Voor de herfstvakantie komen alle vormelingen van de Michaelparochie bij elkaar op zaterdag 15 oktober, deze voorbereidingsdag is een "must". Zonder voorbereidingsdag kun je geen vormsel doen. Daarnaast heeft elke kerklocatie ook nog een eigen traject aan voorbereiding.
Het sacrament van het Vormsel wordt komend jaar toegediend aan onze schoolverlaters  door Mgr. Mutsaerts.

Schijndel en St. Michielsgestel: H. Servatius: vrijdag 9 december 18.30 uur
Den Dungen: H Jacobus de Meerdere: zaterdag 25 maart 2017 18.00 uur

Gemonde: H. Lambertus: zondag 26 maart 2017 om 10.00 uur        .

Informatieavond:

woensdag 7 september 19.30 uur in "De Vink"Hoevenbraaksestraat 28 voor de vormelingen en hun ouders  uit Schijndel en Sint-Michielsgestel

maandag 12 september 20.00 uur in "de Litserborg" voor de vormelingen en hun ouders uit Den Dungen

dinsdag 13 september19.30 uur in het parochiezaaltje H. Lambertus voor de vormelingen en hun ouders uit Gemonde.