Eucharistievieringen

Samen Eucharistie vieren komt ons leven ten goede.
 
Het gebeurde op de avond van Witte Donderdag. Jezus breekt het brood en geeft zijn tafelgenoten (de apostelen) een stukje ervan en terwijl Hij ze een voor een indringend aankijkt, zegt Hij: “Dit is Mijn Lichaam, dat Ik voor jullie zal geven”. Daarna reikte Hij hen de beker aan: “Dit is Mijn Bloed, dat Ik voor jullie zal vergieten tot vergeving van je zonden. Ik geef Mijzelf aan jullie om je weer met God te verzoenen”.
Wat een gebaar. En dan de woorden: “Doe dit tot Mijn gedachtenis”. Jullie moeten hetzelfde doen. Het gebaar van breken en delen moest het kenmerk worden van alle christenen. Het heeft heel lang geduurd, voordat de apostelen zich deze gedachte hadden eigen gemaakt en ze beseften, dat ze hadden aangezeten aan een “liefdesmaal”, waarin de gastheer zichzelf als voedsel geeft.
Wat Jezus ons  laat voelen is, dat er altijd plaats is voor ons om aan te zitten aan zijn “liefdesmaal”. Hij biedt ook ons graag zichzelf als voedsel aan in de hoop, dat wij er beter, sterker van worden, dat ook wij groeien in die liefde, zodat ook voor ons leven delen wordt, het liefst met de liefde als ons enige en grootste wapen.
Samen Eucharistie vieren komt ons leven ten goede.
 
Voor de actuele tijden van en de vormgeving van de Eucharistievieringen kunt u doorlinken naar de kerklocatie van uw keuze:
Den Dungen
Schijndel
Sint- MIchielsgestel
Gemonde.