Met de parochie op bedevaart naar Lourdes van 1-7 oktober 2018

Het is in Lourdes aan de oevers van de Gave dat Maria achttien keer aan molenaarsdochter Bernadette Soubirous verscheen. De Dame verzocht Bernadette om een kapel te laten bouwen en zo geschiedde. De crypte werd in 1866 voltooid en sindsdien bezoeken jaarlijks miljoenen mensen de Franse bedevaartplaats in de Pyreneeën.

Lourdes is thuiskomen
Onder het toeziend oog van Maria bezoeken ieder haar vanuit VNB duizenden mensen met hun eigen verhaal en met hun eigen rugzak Lourdes. Lourdes is voor hen meer dan alleen maar de plek waar de hemel de aarde raakt. Door gezamenlijk als groep de bedevaart te maken, verhalen te delen en samen te zijn veranderen mensen gedurende de pelgrimage. Naast zorgen is er weer plaats voor een lach, ogen beginnen weer te stralen. De bijzondere en betekenisvolle plek, het samenzijn, de gesprekken en ervaringen die gedurende de bedevaart gedeeld worden, veranderen iedereen. Lourdes voelt als thuiskomen. Voor hen die meer zorg nodig hebben zijn extra voorzieningen getroffen. Deze reis kent een goede medische en verpleegkundige begeleiding, zoals bij ons jaarlijks te doen gebruikelijk!!!!!!

Betekenisvol ontmoeten voor iedereen
In de bedevaarten van VNB staat betekenisvol ontmoeten centraal. De ontmoeting met jezelf, de ontmoeting met een ander, de ontmoeting met die Ander. Lourdes bezoeken betekent vele ontmoetingen met anderen; groepsgenoten, toevallige voorbijgangers, mensen die je raken, aan het denken zetten, verwonderen ontroeren of aan het lachen maken.
Onze bedevaart vindt plaats van: 1 oktober tot en met 6 oktober 2018. We reizen per vliegtuig vanaf Maastricht.

Meer informatie : Indien u belangstelling heeft voor deze bedevaart kunt u contact opnemen met: Christie van Dinther
(073) 547 91 72 // 06 30 30 90 20; Dianne Timmermans
M 06 19 04 68 29 ; Diaken Mari van der Heijden 06-233 91909 en
Pastor Chr. Van Beurden 073 – 850 55 83.

Tijdens een persoonlijk gesprek met een van onze bestuursleden, pastor van Beurden of diaken Mari van der Heijden worden alle zaken die deze bedevaart betreffen uitvoerig met u besproken en al uw vragen beantwoord.