Toediening H. Vormsel: 14 april

Vormsel 2018
Op 14 april komt Bisschop De Korte naar de St Jacobus de Meerdere kerk te Den Dungen, om 32 kinderen uit Gemonde, St Michielsgestel en Den Dungen, het vormsel toe te dienen. De kinderen zijn nu nog volop bezig met de voorbereiding hiervan. In 3 bijeenkomsten wordt het project: “It’s UP to YOU!” behandeld. Hierin komen o.a. thema’s aan de orde als: Wie ben ik, welke talenten maken mij bijzonder? Hoe kunnen verhalen over Jezus mij inspireren? Maar ook onderwerpen als: Respect, tolerantie, bidden, kwetsbaar durven zijn en het beste uit jezelf halen. In de derde bijeenkomst komt Maria, een Irakese vluchtelinge, haar boeiende verhaal vertellen. De vierde bijeenkomst begint met een H. Mis in de kerk van Den Dungen waarna de vormelingen in fakkeloptocht naar het scoutingterrein gaan. Daar beleven ze een Nacht zonder Dak. De kinderen gaan meemaken hoe het is om een nacht door te brengen in een zelf meegebrachte doos, om zo aan de lijve te voelen hoe dat moet zijn voor zoveel andere jongeren op de wereld. Gedurende de voorbereiding is er een sponsoractie voor de stichting TEAR. Zij helpen kansarme jongeren. Zo wordt in daad en gedachte, connectie gemaakt met andere kinderen. Vorig jaar was de succesvolle pilot en het werd een nacht om nooit te vergeten! In gesprekjes en spelletjes geven ze blijk van compassie en een warm hartje. Dit jaar heeft de vormselviering het thema: “Verbinding”. Elke vormeling maakt hierover een persoonlijk kunstwerk wat in de kerk komt te hangen. Iedereen draagt een steentje bij aan de feestelijke viering. Het jubilerend koor “Crescendo” zorgt sinds jaren voor een mooie muzikale omlijsting. En met bloemen en foto’s als decoratie, gedichten en verhalen, volop inspiratie! Het is mooi om te zien hoe een stel kinderen een echte groep wordt. Staand op de drempel naar meer zelfstandigheid en uitdaging. Zin hebbend in de toekomst!
Met groeten, vormselwerkgroep Den Dungen.