Vormsel: Samen op weg naar het vormsel

“Geloven in je leven”. Samen op weg naar het Vormsel.

Hallo …

Daar gaan we dan … op weg naar een feest.
Jij en vele anderen van groep acht.
We gaan vieren, dat je de basisschool op het einde van dit schooljaar gaat verlaten,
een nieuw avontuur tegemoet.
We gaan vieren, dat veel mensen jou geholpen hebben in de afgelopen jaren.
Ze hebben jou gevormd, in vorm gebracht, gemaakt tot wie je nu bent.
We staan er even bij stil, want er is reden genoeg om dankbaar te zijn en dat samen
uit te zingen.
Je mag, voordat je gaat deelnemen aan de voorbereiding op het vormsel, samen met je ouders even nadenken over twee vragen:
• Ben je gemotiveerd om met je leeftijdsgenoten een aantal stappen af te leggen op weg naar het Vormsel? Dat vraagt om de nodige discipline. Het sacrament van het Vormsel, dat je gaat ontvangen, is namelijk geen eindstation, maar een bewuste stap voorwaarts in je groei naar volwassenheid.
Je mag die vraag ook aan je ouders voorleggen:
• Zijn jullie bereid om met ons in gesprek te raken over je eigen geloofservaringen. De voorbereiding op je Vormsel staat of valt met ieders inzet. Staan alle neuzen in de goede richting, dan word je samen gevormd en kan deze voorbereiding heel verrijkend zijn.
• We gaan dit jaar méér samen doen in de parochie. Er zijn een aantal gezamenlijke activiteiten. Daarnaast heeft elke kerklocatie ook nog een eigen traject aan voorbereiding.
Het sacrament van het Vormsel wordt komend jaar toegediend aan onze schoolverlaters door Deken Blom.
• Infoavond Schijndel: 20 september
• infoavond voor Den Dungen en Sint-Michielsgestel: 4 oktober.

Schijndel : H. Servatius: vrijdag 7 juni 2019 18.30 uur
Den Dungen: H Jacobus de Meerdere: zaterdag 8 juni 2019 18.00 uur