Vrijwilligers

Vrijwilligers vormen het cement van onze geloofsgemeenschap
 
In de kerken van onze parochie zijn honderden vrijwilligers actief, zij leveren een grote bijdrage aan het reilen en zeilen in en rondom de kerk.
Zingen in een koor, prachtige bloemstukken maken voor op het altaar, een jong gezin voorbereiden op het heilige Doopsel van hun dierbaar kindje, het organiseren van de kleuterkerk. Er zijn vrijwilligers, die een goed geoliede communiewerkgroep vormen om jaarlijks er voor te zorgen, dat tientallen communicanten in een prachtige, plechtige Eucharistieviering voor het eerst de communie ontvangen.Vrijwilligers, die het Vormsel voorbereiden of met elkaar een actieve kerkpoetsclub vormen, werken als acoliet of als lector, de ziekenbezoekgroep zijn, zorg dragen voor de ouderen en gehandicapten onder ons. Mensen, die samen de begraafplaatsen onderhouden, noem het maar op!
We mogen met trots zeggen, dat wij een levende en erg sociale parochie hebben!
 
Kort om: op allerlei fronten steken vrijwilligers de handen uit de mouwen.
Vrijwilligers, die vanuit hun christen-zijn, even eruit zijn, andere praat hebben, een positieve en/of maatschappelijke bijdrage willen leveren of om welke reden dan ook een helpende hand willen zijn. Zij dragen hun geloof uit in woorden en met daden. Zij zijn het cement van onze geloofsgemeenschap.