Gevraagd / Gezocht

Oproep versterking avondwakegroep kerklocatie Sint-Michielsgestel

Wat wordt er van je verwacht;
Als je gebeld wordt door het secretariaat van de parochie moet je zo snel mogelijk contact opnemen met de nabestaande(n).
Wees een luisterend oor en neem de tijd.
Doe samen de voorbereiding en bespreek, wat ze zelf willen en kunnen doen.
Zoek samen teksten, neem het schema, en de muziek door.
Betrek ze - indien ze het aankunnen - zoveel mogelijk erbij.
De wensen van de nabestaande(n) zijn belangrijk in de verwerking van het rouwproces.
De avondwake staat helemaal los van de uitvaart.

Heb je interesse laat het weten.
Het is zeer dankbaar werk en het geeft een goed gevoel in je eigen leven.

Wil je er meer over weten bel of mail naar:

Jolanda van Grinsven, tel. 073 5515854, e-mail: jolandagrins@hotmail.com

Oproep versterking communiewerkgroep kerklocatie Sint-Michielsgestel
Momenteel vindt er in iedere kerklocatie een eigen communieviering plaats, meestal in april of mei. Vanaf oktober van een nieuw schooljaar start ook de voorbereiding op de H. Communie o.l.v. pastoor Frank As en diaken Pieter Schevers.
Er wordt gewerkt met een geheel eigen communieproject, dat toewerkt naar het kerstfeest en het paasfeest. In principe komen de communicanten vanaf oktober t/m april-mei 1 keer in de maand bij elkaar met in de periode januari tot april ook een drietal kerkelijke vieringen.
De werkgroep communiceert en werkt vaak samen via de pc, waardoor het vrijwilligerswerk veel in eigen tijd gedaan kan worden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Natascha Houtdijk, tel. (073) 5519699, e-mail: mhoutdijk@home.nl

Koperpoetsen
Vaak vragen mensen hoe het komt dat het koperwerk er in de kerk van Den Dungen er altijd zo blinkend uitziet? Mijn antwoord: “Ik heb een goede groep trouwe mensen die al het koperwerk tussen oktober en december een goede beurt geven". Maar … dat trouwe groepje begint op leeftijd te komen en is dringend op zoek naar versterking. We weten dat er veel mensen zijn in ons dorp voor wie koper poetsen bepaald geen straf is, die het zelfs graag doen. Naar die mensen zijn wij op zoek. Onze huidige groep poetst altijd op maandagmiddag tussen half 2 en  4 uur in de middag. Men begint half oktober en meestal is alles voor kerstmis klaar. Wilt u ons helpen, héél graag. Een telefoontje naar de pastorie in Den Dungen, 073-594.1280 is genoeg en u kunt meteen aan de slag.