Bedevaart naar Lourdes 6-11 oktober 2019

BEDEVAART NAAR LOURDES: 6-11 OKTOBER 2019

Met de eigen parochie naar Lourdes, wie wil dat niet?  Ook dit jaar sluiten we ons weer aan bij de VNB. (Vereniging Nationale Bedevaarten) . Het is in Lourdes aan de oevers van de Gave dat Maria achttien keer aan molenaarsdochter Bernadette Soubirous verscheen. De Dame verzocht Bernadette om een kapel te laten bouwen en zo geschiedde. De crypte werd in 1866 voltooid en sindsdien bezoeken jaarlijks miljoenen mensen de Franse bedevaartplaats in de Pyreneeën.

Lourdes is thuiskomen

Onder het toeziend oog van Maria bezoeken ieder haar vanuit VNB duizenden mensen met hun eigen verhaal en met hun eigen rugzak Lourdes. Lourdes is voor hen meer dan alleen maar de plek waar de hemel de aarde raakt. Door gezamenlijk als groep de bedevaart te maken, verhalen te delen en samen te zijn veranderen mensen gedurende de pelgrimage. Naast zorgen is er weer plaats voor een lach, ogen beginnen weer te stralen. De bijzondere en betekenisvolle plek, het samenzijn, de gesprekken en ervaringen die gedurende de bedevaart gedeeld worden, veranderen iedereen. Lourdes voelt als thuiskomen.

Betekenisvol ontmoeten.

In de bedevaarten van VNB staat betekenisvol ontmoeten centraal. De ontmoeting met jezelf, de ontmoeting met een ander, de ontmoeting met die Ander. Lourdes bezoeken betekent vele ontmoetingen met anderen; groepsgenoten, toevallige voorbijgangers, mensen die je raken, aan het denken zetten, verwonderen ontroeren of aan het lachen maken.

Vervoer

We gaan met de bus naar Maastricht.  Met het vliegtuig zijn we vervolgens binnen anderhalf uur van Maastricht Airport in Lourdes. Vandaag worden we met de bus gebracht naar ons Hotel in Lourdes: Hotel Irlande, een goed hotel, waar we al meerdere malen hebben gelogeerd. Dit hotel ligt vlak bij het heiligdom ( 3 minuten lopen ). Ben je niet goed ter been, in ons gezelschap zijn mensen beschikbaar om een rolstoel te duwen.

Mensen die extra zorg nodig hebben? Er is in Lourdes  beperkte medische en verpleegkundige begeleiding die ervoor zorgt dat jij op een prettige en aangename manier kunt reizen, ook per vliegtuig. In Lourdes heeft de VNB  speciale drie- en viersterren-accommodatie met zorgfaciliteiten gereserveerd. Wij noemen dat een zorghotel.

Uit eerdere reizen kunnen we alleen maar positieve ervaringen geven. Het wordt weer een onvergetelijke week. Onze hotelleidster is Sefie van der Heijden ( de vrouw van diaken Mari), terwijl diaken Mari en ondergetekende uw hotelpastor zullen zijn.

Van harte welkom op deze unieke en waardevolle bedevaart.

De reis kosten bedragen 899 euro. Heb je interesse, neem dan even contact op met

Christie van Dinther- Smulders: tel. 06-30309020

Diaken Mari van der Heijden: tel. 06 23391909

Pastor van Beurden

Wij nemen dan graag contact met u op om met jou thuis de aanvrage indienen, en -indien nodig-  de eventuele  voorzieningen te bespreken die voor u van toepassing zijn.

Stichting Lourdeswerk Michaëlparochie