Begraafplaatsmedewerkers gevraagd

Wij zijn op zoek naar enkele enthousiaste begraafplaatsmedewerkers m/v op onze begraafplaatsen te Schijndel. Bent u graag in de buitenlucht, de natuur bezig, samen met andere vrijwilligers? Meldt u dan aan bij een van onze begraafplaatsbeheerders. Zij nemen u graag op als medewerker in een prettig team die diverse werkzaamheden verricht. In de pauze is er koffie of thee en kunt u eveneens uw sociale contacten aanhalen. Het mag voor u ook gezellig zijn. Voor de begraafplaats Kerkstraat 4a kunt u bellen met tel.: 06-53589932, de hr. P. van Bilsen en voor de Rietbeemdweg belt u met mevr. J. van Houtum tel.: 06-40540573.

Ook kunt u zich woensdagsmorgen melden bij de begraafplaats in Wijbosch of donderdagmorgen aan de Rietbeemdweg. Kunt u niet op de vastgeplande dagen dan zijn er ook andere mogelijkheden. U kunt zich ook aanmelden op een van onderstaande e-mailadressen. Uiteraard kunt u zich ook op een van de andere begraafplaatsen van onze parochie als medewerkers aanmelden. U bent altijd van harte welkom.  

Nu we het over beheer hebben, melden wij u dat er op de toekomstige begraafplaatsen meer aan vergroenen, groenbeheer, biodiversiteit en dergelijk moet worden gedaan. Het is niet meer alleen schoffelen. De begraafplaatsen krijgen een meer natuurlijke aanblik. Er komt nog meer aandacht voor flora, waarmee we insecten en vogels aantrekken. In de afgelopen 25 jaren zijn bijvoorbeeld 53% van de dagvlinder verdwenen. Lossen wij dat alleen op? Nee, maar we kunnen wel ons deel bijdragen. Dat kan o.a. door aangepast maaibeheer, beplanting in de vorm van bloeiende heesters, fruitdragende bomen of struiken, vaste planten, het zaaien van wildmengsel wat elk jaar opnieuw de kop weer opsteekt of dergelijke. Ook de verhardingen en inrichting zullen erin betrokken worden. In de herfst komt er een informatieavond waarin we een en ander aan u toelichten. Het zijn geen schokkende veranderingen maar wij willen u daar wel graag in mee nemen.

Houdt de parochiepagina en onze website www.michaelparochie.nl in de gaten.

U kunt ons mailen via begraafplaatsbeheer@home.nl of info@michaelparochie.nl.

Theo van Roosmalen
(Bestuurslid gebouwen- en begraafplaatsbeheer)