Dankwoord Pastoor Peter Luijckx

Beste parochianen en parochiebestuur,

Zaterdag 19 november mocht ik met u in de kerk in Gemonde Eucharistie vieren, nog bij gelegenheid van mijn 25 jarig priesterjubileum van afgelopen 24 mei en in het weekend dat het Hoogfeest van Christus Koning werd gevierd.
Een drukbezochte kerk, waar het koor de gezangen verzorgde.
Het was erg mooi en dit heb ik als oud pastoor van Gemonde als heel bijzonder ervaren.
Dierbare herinneringen aan mijn pastoraat speelden door mijn hoofd.
Tijdens mijn overweging heb ik u tevens deelgenoot gemaakt van een stukje van mijn priesterroeping. Het is juist in Gemonde waar ik een start mocht maken in mijn pastorale zorg voor de parochianen. Hier kijk ik met veel dankbaarheid op terug.

De bijeenkomst na afloop in het Schufke was erg gezellig. Koffie met brabants worstenbrood, wat drinken een bijzondere ontmoetingen. De powerpoint presentatie die voor mij was samengesteld met foto’s en filmpjes haalde veel mooie herinneringen naar boven en gaven aanleiding om deze hier en daar toe te lichten. Voor de mooie bloemen, felicitaties en attenties ben ik u zeer erkentelijk. Van harte dank ik pastoor Joe, het parochiebestuur en de parochianen die mij dit warme welkom hebben gegeven en de gelegenheid boden dit met u te vieren. Het heeft mij heel goed gedaan en het voelde zeer vertrouwd.

Veel zegen voor de parochie, u bent in mijn gebed en ik kom graag nog eens met u Eucharistie vieren.

Hartelijke groet in Christo, Pastoor Peter Luijckx