Leeskring in levensvragen Sint-Michielsgestel

Boeiende bijeenkomst eerste leeskring

In de eerste bijeenkomst van de leeskring voor geïnteresseerden in levensvragen stond het boek “De koning, de wijze en de nar” van Shafique Keshavjee centraal. Het boek waarin een koning, zijn wijze en zijn nar elk een raadselachtige droom hebben. Ze besluiten een groot waarheidstoernooi te organiseren. De schrijver heeft met dit boek een fabel geschreven vol humor en actuele thematiek. Een meeslepend verhaal over (on) geloof en godsdiensten. In de dialogen van het boek ontdekken ‘kampioenen’ niet alleen wat hen van elkaar scheidt, maar ook wat hen zou kunnen binden en hoe ze elkaar met respect tegemoet kunnen treden.

De organisatoren mochten een gemêleerde groep van 7 mensen ontvangen. In huiselijke kring werd onder leiding van mevr. Greetje Poelstra, mede initiatief¬neemster van de Top 2000 Kerkcafé in Den Bosch, eerst uitgebreid met elkaar kennisgemaakt. Dat gaf zicht op elkaars achtergronden en motivatie om aan de leesclub deel te nemen. De leeftijdsverschillen van de deelnemers (jongste ± 55, oudste 87!) en achtergronden zorgden voor een geanimeerd gesprek waarin elkaars opvattingen over al dan niet geloven, en hoe dan, in relatie tot het boek verkend werden.

Al snel werd duidelijk dat het boek te veelomvattend is om in een avond te behandelen. De leesclub heeft daarom besloten minimaal nog één keer over dit boek ‘De koning, de wijze en de nar’ verder te praten. In de eerste avond werden gedachten gedeeld over de dromen van de koning, de wijze en de nar, de inbreng van de atheïst en de boeddhist. Die van de hindoe, de moslim, de jood en de christen hebben we nog tegoed, evenals de eindsprint, de dialoog tussen allen.

De volgende bijeenkomst van de leeskring vindt plaats in Schijndel. Adres: Mr. Goselingstraat 1 op dinsdag 22 januari, om 20:00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan de leeskring en er is nog plaats voor meer deelnemers. U bent dus van harte uitgenodigd!

Wilt u meer weten over de leeskring of u aanmelden? Neem dan contact op met Doreen Admiraal via doreenadmiraal@gmail.com of telefonisch 0613258364.