Lourdes 2023

Wij willen graag met jullie delen hoe bijzonder onze 8-daagse reis naar Lourdes was. Wij zijn vertrokken op zaterdag 29 April om 6 uur met de bus en daarna met de TGV naar Lourdes. Tijdens de treinrit leerden we de mensen om ons heen kennen, we hebben gezellige gesprekken gehad met elkaar, we hebben muziek geluisterd, we hebben met heel de trein een lied gezongen en gebeden via de intercom en we hebben mooi naar de Franse natuur gekeken. Toen we eenmaal aankwamen gingen we naar het hotel, daar stond ons eten voor ons klaar.

Iedere dag hebben we in de ochtend een mis gehad en in de middag ook nog een programma. We hebben bv een sacramentsprocessie gelopen, een lichtprocessie, een mis in de grot, en ook een dagtocht naar de Pyreneeën.

Ik, Thomas, mocht iedere dag misdienaar zijn of een andere taak. Dit was erg leuk om te doen voor zoveel mensen. Er zijn verschillende kerken in Lourdes. De grootste kerk genaamd ‘Pius X’ is geschikt voor 25.000 mensen.

We waren gevraagd door Stichting Lourdeswerk St. Michaël om als vrijwilliger mee te gaan. Dit houdt in dat we ook als taak hadden om mensen die in een rolstoel zitten mee te duwen en begeleiden. Het was erg bijzonder om mensen te helpen die in een rolstoel zaten. Wat een leuke contacten hebben we gemaakt met alle mensen die bij ons waren. We waren in totaal met 33 personen.

We hebben hele toffe dagen daar gehad en raden iedereen aan om zeker een keer mee te gaan met Stichting Lourdeswerk St. Michaël uit Schijndel. Wat een bijzonder werk doen deze mensen!

Wij willen Stichting Lourdeswerk heel erg bedanken voor de mooie, bijzondere ervaring en de hele gezellige dagen.

Met vriendelijk groet Mariëlle en Thomas Van Gerwen.

Mede namens pastor van Beurden sluiten we ons van harte aan bijde woorden van Mariëlle en Thomas. Ook waren er
bedevaartgangers met de auto naar Lourdes gekomen en die onzegroep versterkten. Want dat is wat we in Lourdes doen: “Elkaar versterken”. En het is Moeder Maria die er steeds door Bernadette Soubirous onze voorspraak is. Als stichting willen we naar Lourdes blijven gaan. Ga gerust met ons mee. We houden u op de hoogte via berichten in de lokale weekbladen. Een woord van dank geldt alle vrijwilligers die zich tomeloos hebben ingezet.

Mari van der Heijden.
Diaken.