Parochieberichten Schijndel en Gemonde: 28 maart- 2 april

In verband met de laatste ontwikkelingen rondom het Coronavirus (COVID-19) volgt de Parochie Heilige Michaël de aangescherpte maatregelen van de bisschoppen in Nederland. Hiermee sluiten wij aan bij het recente advies van de overheid en het RIVM. 

Alle vieringen op zaterdagavond en zondag worden tot 31 maart afgelast. Ook de vieringen op maandag en dinsdagochtend en vrijdagavond komen te vervallen. 

De kerken in onze parochie zijn op de tijden dat er normaal een H. Mis zou zijn, echter gewoon open. 

U bent welkom voor persoonlijk gebed. Er zal gezorgd worden voor bezinningsteksten met de intenties van dit weekend en muziek.

Wij begrijpen dat het feit dat de weekendvieringen niet door kunnen gaan voor vele parochianen een moeilijk besluit is, maar vragen hierin om hun begrip en gebed. 

Wij wijzen ook op de mogelijkheid om thuis op zondag de Eucharistie op televisie te volgen, via KRO-NCRV, vanaf 10.00 uur op NPO 2. Verder zendt radio Maria iedere ochtend en avond een Eucharistieviering uit om 09.00 uur en 19.00 uur.

Uitvaarten kunnen plaatsvinden in zeer kleine kring en zullen sober moeten worden gehouden. Er is de mogelijkheid om op het kerkhof of in het crematorium de absoute door de pastor te laten doen. Ook hier met inachtneming van fysieke afstand tussen de gelovigen. Later in het jaar kan er in iedere parochiekerk een kerkelijke afscheidsdienst gehouden worden voor degenen voor wie dit nu niet mogelijk is. 

RK Parochie Heilige Michaël

Locatie: H. Servatius:

Vijfde weekend in de Veertigdagentijd.

Intenties:

– An van Ditten – van Schijndel

– Mieke van Esch – Vilé

– Overleden familie J.H. van der Spank en Diny van der Spank – Goossens

– Bertha van de Weijer –  Peters en Antonius haar echtgenoot

– Maria Heerkens – Goeman

– Gerard Donkers vanwege sterfdag

RK Parochie Heilige Michaël

Locatie: Sint Lambertuskerk Gemonde:

Zaterdag 28 maart: 5e zondag van de Veertigdagentijd.

Intenties voor:

-Pastoor Thieu Lax vanwege verjaardag;
-Pastoor Piet Goedhart vanwege verjaardag.