Voedselinzamelingsactie op zaterdag 23 april bij Jumbo Den Dungen

                                                                       17 april 2022

Meerdere voedselinzamelings acties zijn nodig om aan de behoefte van klanten van de Voedselbank tegemoet te komen. Gelukkig zijn ook de supermarkten in Sint-Michielsgestel zeer bereidwillig hieraan mee te werken, evenals aan de statiegeldacties.

De eerstvolgende supermarktactie is op zaterdag 23 april bij Jumbo Janssen in Den Dungen. Vrijwilligers van de Vincentiusvereniging uit Gestel zullen aanwezig zijn om vooral zoveel mogelijk droogwaren en eetwaren-in-blik in te zamelen.

In navolging van Boxtel en Sint-Oedenrode zullen eind dit jaar ook de bekende Douwe Egberts koffiepuntenactie worden gehouden, waarvoor nu al gespaard kan worden.

Boodschappenbonnen voor klanten Voedselbank in Gestel

In de week vóór Pasen hebben de Gestelse cliënten van de Voedselbank extra boodschappenbonnen ontvangen. Dat kregen zij naast het normale wekelijkse voedselpakket in het uitdeelpunt Litserborg.

Deze bonnen zijn aangeboden door de Vincentiusvereniging in Gestel. De cliënten en hun gezinnen waren erg blij met dit extra steuntje in de rug.

Aantal voedselbankklanten in Gestel neemt toe.

Sinds kort is het aantal huishoudens dat gebruik maakt van het uitgiftepunt van de Voedselbank in Sint-Michielsgestel weer gestegen naar ca. 50. Dat wordt mede veroorzaakt door nieuwe Oekraïense gezinnen, die hier zijn komen wonen.

 **********************************

Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel, biedt directe en persoonlijke hulp aan gezinnen en alleenstaanden die in armoede leven of daarin dreigen terecht te komen.

Zij verleent hulp in de dorpen Berlicum, Den Dungen, Gemonde, Middelrode en Sint-Michielsgestel.